به گزارش راسخون، وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) همزمان با سفر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا به اراضی اشغالی اعلام کرد که ایران را به همراه چهار کشور دیگر یعنی کوبا، ونزوئلا، سوریه و کره شمالی به دلیل آنچه که عدم همکاری کامل با ایالات متحده در زمینه مبارزه با تروریسم توصیف کرده، در لیست سیاه قرار داده است.

بنا به گزارش خبرگزاری رسمی چین «شینهوا»، وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است که پنج کشور مذکور در سال ۲۰۱۹ با تلاش‌های آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری نکرده‌اند.

این اقدام وزارت خارجه آمریکا همزمان با اتهام‌زنی‌های روز گذشته پامپئو علیه ایران در اراضی اشغالی صورت گرفته است.

پامپئو در کنفرانس خبری مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با ژستی انسان‌دوستانه ضمن متهم کردن دولت ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران حتی در شرایط فعلی که مردم این کشور به شدت در تلاش و تحت فشار و باکرونا درگیر هستند، از منابع خود برای «تحریک اقدامات تروریستی» در سراسر جهان سوء استفاده می‌کند و «این مسئله ذات افرادی که این کشور را هدایت می‌کند، آشکار می‌سازد».

واشنگتن در حالی ایران و چهار کشور دیگر را به عدم همکاری با تلاش‌های آمریکا در مقابله با تروریسم متهم کرده است که نیروهای آمریکایی تحت فرمان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ سوم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۹۸) در اقدامی تروریستی که بسیاری از جمله برخی مقام‌های آمریکایی آن را اقدامی جنگی توصیف کردند، سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه را به همراه یارانش در نزدیک فرودگاهی در بغداد به شهادت رساندند.

آنطور که خبرگزاری «دویچه وله» آلمان گزارش کرده است، یکی از پیامدهای قرارگیری در لیست سیاه آمریکا، منع صادرات نظامی آمریکا به کشورهایی است که در این لیست قرار گیرند.

در هفته‌های اخیر، مقام‌های آمریکا از جمله «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا دست و پازدن‌های خود را تشدید بخشیده‌اند به امید آنکه بتوانند، قطعنامه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را که در اکتبر ۲۰۲۰ (اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه) منقضی می‌شود، تمدید کنند.

در همین راستا، «برایان هوک» نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران روز گذشته (چهارشنبه) طی یادداشتی در روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» بار دیگر ادعاهای دیگر مقام‌های کشورش در خصوص تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران و در صورت عدم موفقیت، بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد.

وی مدعی شد که واشنگتن «در هر صورت»، تضمین می‌کند که تحریم‌های تسلیحاتی ایران بر جای خود باقی بماند.
 

واکنش مقامات روسیه واروپا به تحریم تسلیحاتی ایران

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که امکان استفاده آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ذیل توافق هسته‌ای برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

روز گذشته «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل، این تهدید آمریکا را مضحک خواند و گفت آمریکا دیگر عضو برجام نیست و نمی‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند. او گفت «اینکه آمریکا می‌کوشد خود را عضوی از توافق هسته‌ای ایران معرفی کند، مضحک است. آن‌ها عضو برجام نیستند و حقی برای فعال کردن مکانیسم ماشه ندارند.» نبنزیا درباره احتمال وتوی روسیه درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران نیز گفت «من تا زمانی که این قطعنامه ارائه نشده به آن پاسخی نخواهم داد. با این وجود، من دلیلی نمی‌بینم که تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید شود.

دو کشور اروپایی فرانسه و انگلیس به عنوان امضا کنندگان توافق هسته‌ای ایران و نیز دارای حق وتو در شورای امنیت مخالفتی با تصمیم آمریکا ابراز نکرده اند.
 

واکنش مقامات چینی به تحریم تسلیحاتی ایران توسط آمریکا

نمایندگی چین در سازمان ملل با انتشار پیامی در صفحه توییتر، مخالفت خود را با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران اعلام کرد.
در این پیام توییتری آمده است: آمریکا با خروج از برجام، تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ را اجرا نکرده است. آمریکا حق تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را ندارد چه رسد به اینکه بخواهد مکانیسم ماشه را فعال کند. حفظ برجام تنها مسیر درست حرکت رو به جلو است.

منبع:
1.فارس / آمریکا دستورالعملی برای اجرای سخت‌گیرانه تحریم‌ها علیه ایران منتشر کرد
2.باشگاه خبرنگاران جوان / روسیه: آمریکا نمی‌تواند از قطعنامه ۲۲۳۱ برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران استفاده کند
3.باشگاه خبرنگاران جوان / پکن: آمریکا حق تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را ندارد